ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că pune capăt marți seara carantinei, în pofida recomandărilor Uniunii Europene.

Ursula von der Leyen a intrat în carantină la o săptămână după ce s-a aflat în contact cu o persoană testată pozitiv cu covid-19, relatează Reuters, conform News.ro.

Ursula von der Leyen - medic de profesie - a ales să se supună regulilor de izolare - relaxate recent în Belgia - și să ignore recomandările cele mai stricte ale Autorității europene în domeniul sănătății, care prevăd 14 zile de carantină.

În pofida faptului că are unul dintre cele mai mari niveluri de contaminare cu noul coronavirus din Europa, Belgia a redus, la începutul acestei luni, perioada carantinei obligatorii la șapte zile.

Belgia nu a ținut cont de avizul Centrului European de Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), care și-a reiterat în septembrie recomandarea unei carantine de două săptămâni în cazul persoanelor care au avut contact cu cazuri confirmate, redusă la zece zile în urma unui test negativ.

Președinta CE, care a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv cu covid-19 la 29 septembrie, la o reuniune în Portugalia, a fost testată negativ cu covid-19 joi și luni.

Decizia sa de a pune capăt prematur carantinei ar putea slăbi și mai mult eforturile Celor 27 de a lupta în mod coordonat împotriva pandemiei covid-19 în Europa, susține Reuters.