La o săptămână după ce un preot a fost ucis de jihadiști, un nou scandal ia proporții în Franța, după ce zeci de manifestanți au protestat împotriva demolării Bisericii Sfânta Rita.

Autoritățile plasaseră deja bombele pentru explozia controlată, iar demolarea bisericii era gata să înceapă, însă protestatarii, mulți dintre ei membri ai consiliului local, au refuzat să plece.
 
Mai multe clipuri postate pe rețelele de socializare îi arată pe manifestanți târâți pe jos cu forța de polițiști.

La un moment dat, agenții îl trag de mâini și de picioare, cu violență, pe un preot care s-a întins pe jos în biserică.

Biserica va fi demolată pentru a face loc unei parcări, lucru care i-a nemulțumit pe mulți, mai ales în contextul executării unui preot, săptămâna trecută, de către doi simpatizanți ai Statului Islamic, potrivit protv.ro.
 
"Jihadiștii au tăiat gâtul unui preot. Anne Hidalgo, primarul Parisului, îi ajută și distruge biserici", "La o zi după slujba de înmormântare a preotului ucis, ei demolează o biserică să construiască o parcare. Serios?", au comentat mai mulți utilizatori.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews