ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Nu mă îngropați", acestea au fost cuvintele unui copil de 9 ani, rănit în explozia unui proiectil din Yemen. Cuvintele băiețelului prin care implora, printre lacrimi, medicii să nu îl îngroape au făcut înconjurul lumii.

Deși era doar un copil, în mai mult de nouă luni de când țara este în conflict, Fareed Shawky a învățat realitățile dure ale războiului: oamenii mor și sunt îngropați.

"Nu mă îngropaţi", spune micuţul Fareed printre lacrimi, într-un moment surprins de un fotograf din Yemen. Unul dintre doctori zâmbeşte calm, mângâindu-l pe picioruşe ca să îl liniştească.

Câteva zile mai târziu, copilul a fost îngropat în grabă de familie, în ciuda rugăminții sale, rănile grave la cap fiind cele care i-au adus moartea, relatează CNN, citat de b1.ro.

Când Ahmed Basha a aflat de moartea băieţelului, a început să caute printre înregistrări şi a făcut public videoclipul şi povestea lui.

Războiul civil din Yemen a început în anul 2004, unde se luptă pentru putere mişcarea şiită rebelă Houthi şi susţinătorii preşedintelui demis Abdu Rabu Mansour Hadi. 

Potrivit Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), din vară până în prezent au fost uciși sau răniți peste 27.000 de oameni.