ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nepurtarea măștii tinde să se transforme în infracțiune pasibilă de pedepse ieșite din tipar. Opt oameni care au refuzat să poarte măști, în estul insulei indoneziene Java, au primit o pedeapsă exemplară, fiind obligați să sape morminte într-un cimitir public.

Șeful districtului Cerme, unde s-au petrecut faptele, a declarat pentru presa locală: „Există doar trei gropari disponibili în acest moment, așa că m-am gândit că aș putea să îi pun pe acești oameni să lucreze cu ei. Sperăm că acest lucru va descuraja încălcarea regulilor".

Numărul cazurilor Covid-19 continuă să crească în Indonezia, determinând autoritățile locale să consolideze măsurile de siguranță. Locuitorii din diferite regiuni care ignoră noile protocoale sunt supuși amenzilor sau serviciilor comunitare ca pedeapsă prin lege. Indonezia a înregistrat peste 3500 de cazuri ieri , ducând la numărul total de cazuri de când pandemia a început la 218.382.
 
Autoritățile au găsit în ultimele luni diferite modalități „creative" de a încuraja oamenii să poarte măști. Printre acestea s-au numărat și pedepse ciudate, precum pedepsirea celor care nu poartă mască prin punerea acestora într-un sicriu deschis.