ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șaisprezece persoane au fost arestate, iar nouă polițiști au fost răniți, sâmbătă, după ce sute de protestatari anti-blocare și anti-vaccinare s-au adunat în centrul Londrei, potrivit Reuters. Protestatarii purtau pancarte cu mesaje precum ”Nu vaccinurilor obligatorii” și ”COVID-1984”, cu referire la romanul distopic ”1984” al scriitorului George Orwell.
Oamenii s-au adunat în Trafalgar Square, unde s-au ținut discursuri, până când Poliția Metropolitană a început să împrăștie mulțimea, provocând ciocniri cu protestatarii.
 
Poliția le-a ordonat să se disperseze după ce au avertizat că au încălcat legea Covid-19 a Marii Britanii, care permite protestele doar cu respectarea regulilor de distanțare socială.  Printre principalii vorbitori s-a aflat și David Icke, considerat un adept al teoriei conspirațiilor, care a luat cuvântul în Trafalgar Square, în aplauzele mulțimii și scandări precum ”Libertate! Libertate!”, la mitingul ”Nu consimțim”.

”Nu vom ceda controlul asupra vieților noastre și asupra vieților copiilor noștri (unor oameni ca) ministrul sănătății Matt Hancock”, a spus Icke. ”Ne aflăm în mijlocul unei înșelătorii extraordinare, aproape inimaginabile”, a susținut el.
Un alt vorbitor, Sandi Adams, a declarat că guvernele globale vor să dezvolte „capitalismul de supraveghere” în care „scopul final este să ne contopească cu AI [inteligența artificială]”.

Protestele sunt scutite in Regatul Unit de „regula celor șase” – care interzice adunările a mai mult de șase persoane -, dar a avertizat că trebuie respectată distanțarea socială.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că „recunoaște povara și impactul pe care aceste măsuri suplimentare îl au asupra vieții noastre de zi cu zi, dar trebuie să acționăm colectiv și rapid pentru a reduce infecțiile”.