ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de angajați din domeniul sănătății din SUA refuză să primească vaccinuri COVID-19, scrie Daily Mail.
 
Până la jumătate dintre lucrătorii din domeniul sănătății California și un spital din Texas spun că nu se vor lăsa vaccinați, 60 la sută din personalul caselor de îngrijire medicală din Ohio refuză  și ei imunizarea, iar 40 la sută din lucrătorii din prima linie din Los Angeles nu se vor vaccina, arată sondajele. Cei care au răspuns la la o serie de sondaje invocă teama de efecte secundare periculoase, iar o serie de mesaje de pe forumul lucrătorilor din domeniul sănătății spun că simt că sunt folosiți drept cobai. Experții îi contrazic și dau vina pe dezinformare.

Deși companiile Pfizer și Moderna susțin că efectele secundare care pun viața în pericol sunt rare, primele efecte au apărut chiar în primele zile ale lansării vaccinului, după ce doi angajați din domeniul sanitar din Alaska  au suferit șoc anafilactic la câteva minute după ce au primit prima doză de vaccin Pfizer.
 
Problema nu se întâlnește doar în SUA. Și lucrătorii din domeniul sănătății din Olanda s-au plâns că sunt folosiți pe post de cobai, notează tabloidul britanic.

Experții în sănătate publică au sperat că vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătății nu numai că îi va proteja de infectare, ci va reduce riscul ca aceștia să răspândească virusul,  prevenind situația cas spitalele să rămână fără personal.

Dar nimeni nu a luat în calcul că cei care lucrează în domeniul sănătății și sunt cei mai afectați  vor refuza vaccinul.

Guvernatorul din Ohio, Mike DeWine, a declarat joi că aproximativ 60 la sută din asistenții medicali de acolo refuză vaccinul.
 
Ca și vaccinul Pfizer, și cel de la Moderna a prezentat efecte secundare similare. Vaccinul Moderna a provocat durere la locul injectării la mai mult de de 9 din 10 participanți, oboseală la aproape 7 din 10  și dureri de cap sau dureri musculare la aproximativ 6 din 10, potrivit documentului FDA.

„Peste 44% dintre persoanele care au primit vaccinul au raportat că au suferit dureri articulare și peste 43 la sută au suferit frisoane”.

De asemenea, până la aproape 10% dintre participanți au prezentat „reacții adverse grave”, care au inclus greață și vărsături, umflături faciale și artrită reumatoidă.
 
Un sondaj Kaiser Family Health Foundation publicat pe 15 decembrie - chiar înainte de a se distribui vaccinurile - arată că 29% din lucrătorii din domeniul sănătății din SUA nu vor să se vaccineze, mai transmite sursa citată.