ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Budapesta îndeamnă populația să nu accepte cotele obligatorii de refugiați, la referendumul din octombrie.

Pe 2 octombrie, alegătorii vor decide dacă acceptă sau nu cotele obligatorii de refugiați stabilite de Uniunea Europeană. Fidesz, partidul de dreapta, aflat la guvernare, îi îndeamnă pe votanți să respingă cotele.

"Doriți să permiteți Uniunii Europene să trimită în Ungaria cetățeni non-maghiari, fără aprobarea Parlamentului?" Așa sună întrebarea de pe buletinul de vot.

Presa e plină de anunțuri electorale, plătite, în care oamenilor li se spune să voteze „NU”. Marile orașe sunt împânzite de afișe cu același îndemn – „Să nu riscăm viitorul Ungariei! Votați împotrivă”. Zeci de mii de postere au împânzit localitățile, potrivit tvr.ro, iar mesajele fac referire la atacurile teroriste de la Paris și la înmulțirea cazurilor de hărțuire sexuală a femeilor.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, în jur de 67 la sută din electorat ar urma să voteze împotriva cotelor obligatorii de refugiați, impuse de Bruxelles.