ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor din Scoția susține că datele despre creșterea dramatică și inexplicabilă a numărului de decese în exces indică o legătură clară cu vaccinurile anti-covid-19 și solicită efectuarea unei anchete publice urgente.

„Sunt consternat de răspunsul total inadecvat și evaziv din partea guvernului scoțian. Nu este bine. Sunt în joc viețile oamenilor, însă întrebările pertinente care apar din consultarea datelor oficiale sunt pur și simplu ignorate”, atrage atenția un profesor în ziarul scoțian The Light / Lumina, ediția din august, care oferă numeroase alte articole interesante.

Profesorul pensionar din Edinburgh, Richard Ennos, spune că datele oficiale pentru 2021 și 2022 „oferă dovezi foarte puternice privind o relație cauzală” între vaccinuri și un număr mare de decese în exces în țară. 

Prof. Ennos a scris unui membru al Parlamentului scoția, Siobhian Brown, coordonator al comitetului de recuperare Covid-19 al guvernului scoțian, solicitându-i să redeschidă o anchetă publică cu privire la decese, care pot fi explicate doar parțial prin asocierea cu virusul. 

La începutul acestui an, comitetul a investigat cu privire la cauzele unei număr fără precedent de decese în exces înregistrate în Scoția între săptămâna 21 și săptămâna 52 din 2021. 

Ajungând la o cifră de 4.819, au reprezentat un procent de 12% peste medie - cel mai mare număr înregistrat vreodată. Numărul deceselor înregistrate până acum în 2022 merge în aceeași direcție, iar prof. Ennos susține că sunt o consecință a rapelurilor de vaccin. 

Într-o scrisoare recentă către Siobhian Brown, pe 12 iulie, și-a exprimat îngrijorarea că ancheta publică efectuată la începutul acestui an cu privire la cifrele reprezentând decesele în exces în 2021 nu a făcut nicio menționare referitoare la vaccinuri ca o cauză posibilă. 

Ennos afirmă că din 103 comunicări publice depuse pentru anchetă, peste o treime au menționat vaccinurile ca posibilă cauză a numărului excesiv de pierderi de vieți omenești. Profesorul îi aduce în atenție lui Brown faptul că, „în raportul dvs. către Humza Yousaf, secretarul pentru Sanatate și asistență socială, nu a existat nici măcar o menționare a reacțiilor adverse la vaccinurile covid-19 ca posibilă cauză a numărului în exces de decese observat în Scoția în 2021”.

„Aceasta în ciuda faptului că un număr de respondenți au furnizat informații detaliate din lucrări științifice evaluate de colegi experți, care arată că decesul este o reacție adversă cunoscută a vaccinurilor covid-19 și că au fost stabilite o serie de mecanisme de acțiune (declanșarea de cheaguri de sânge, miocardită etc.). 

De asemenea, investigațiile post mortem au confirmat și ele că vaccinurile covid-19 poate provoca decesul celor care le primesc, iar acest lucru este recunoscut de către Guvernul Marii Britanii, care deja a plătit compensații mai multor familii ale celor care au murit ca urmare a vaccinului Covid-19. 

Refuzul dvs. de a vă referi la reacțiile adverse ale vaccinului Covid-19 ca la un posibil factor care a contribuit la decesele în exces în Scoția în 2021 este cu atât mai îngrijorător, având în vedere că o analiză detaliată recentă a datelor din Registrele naționale ale Scoției sugerează acum existența unei relații cauzale între mortalitatea în exces în Scoția și vaccinările Covid-19”, a mai subliniat profesorul pensionar din Edinburgh.

Potrivit lui Ennos, argumentul care duce la această concluzie este că, în ultimele 32 săptămâni din 2021, [fenomenul] deceselor în exces a început la diferite grupe de vârstă ale populației scoțiene în a mod eșalonat, la aproximativ 12 săptămâni după nivelul maxim de vaccinare la acea grupă de vârstă. 

Începând cu cei mai în vârstă, acest pattern s-a repetat pe măsură ce vaccinările au continuat la grupele de vârstă tot mai tinere. El sugerează că pot exista doar două cauze pentru decesele în exces: fie injectările, fie lipsa îngrijirilor medicale cauzată de limitarea serviciilor NHS (National Health Service) sau incapacitatea pacienților de a accesa aceste servicii, ambele situații fiind „consecințe ale răspunsului guvernului scoțian la covid-19”. 

Pe de altă parte, a spus acesta, nu a existat o creștere constantă a numărului deceselor în exces asociată cu întârzierea îngrijirilor medicale ca rezultat al unor lungi liste de așteptare. În schimb, ceea ce dezvăluie Registrele naționale ale Scoției, potrivit prof. Ennos, este o a doua creștere accentuată a numărului deceselor în exces ca urmare a rapelurilor (a treia doză de vaccin) – 2022 oglindind tiparul de 2021, în care decesele pe grupe de vârstă au survenit aproximativ la 12 săptămâni după un nivel maxim de vaccinări. 

Ennos afirmă că tiparul succesiv evidentiat „de ipoteza referitoare la reacțiile adverse... furnizează dovezi foarte puternice despre o relație de cauzalitate între vaccinarea Covid-19 și mortalitatea în exces”. 

La momentul în care a transmis scrisoarea, excesul cumulat de decese în Scoția în 2022 era 1.669. Scrisoarea prof. Ennos conchide: „Datele din Registrele naționale ale Scoției nu confirmă declarația pe care ați făcut-o în raportul către Hamza Yousaf, pe 28 aprilie 2022, în care ați spus că «numărul deceselor în exces a scăzut și, la data prezentei scrisori, sunt sub medie pentru perioada aceasta a anului». Dimpotrivă, situația cu privire la decesele în exces în Scoția în 2022 se dovedește a fi la fel de gravă ca în 2021. 

Având în vedere această serie de dovezi, doresc să-mi explicați de ce, în raportul dvs. către Humza Yousaf, nu ați menționat absolut deloc posibilitatea ca reacțiile adverse la vaccinul Covid-19 să fi fost cauza a cel putin o parte din decesele în exces observate în Scoția în 2021”, a precizat prof. Ennos.

De asemenea, Ennos a cerut redeschiderea anchetei cu privire la decesele în exces în Scoția, având în vedere creșterea accentuată a numărului lor în 2022 (552 numai în ultimele patru săptămâni), o anchetă care să ia în considerare, de data aceasta, posibilitatea ca reacțiile adverse la vaccinul anti-Covid-19 să fie un factor care a contribuit semnificativ la aceste decese în exces.

Ca răspuns la întrebările ridicate de prof. Ennos, un purtător de cuvânt al parlamentului scoțian a declarat: „Ancheta comisiei cu privire la decesele în exces în Scoția de la începutul pandemiei s-a încheiat. Toate probele sunt luate în considerare, iar răspunsul guvernului scoțian la constatările comisiei este disponibil pe site-ul parlamentului.” 

Prof. Ennos a spus: „Sunt consternat de răspunsul total inadecvat și evaziv din partea guvernului scoțian. Nu este bine. Sunt în joc viețile oamenilor, însă întrebările pertinente care apar din consultarea datelor oficiale sunt pur și simplu ignorate. Unde este preocupare pentru sănătatea publică trâmbițată în ultimii doi ani și jumătate?”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews