ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump intenționează să îl numească în funcția de adjunct al secretarului de Stat pentru afaceri europene și eurasiatice, funcție rămasă vacantă după plecarea Victoriei Nuland, pe șeful singurului grup de analiză american dedicat studierii Europei Centrale și de Est, Wess Mitchell, anunță Radio Free Europe.

Wess Mitchell a avut de-a lungul timpului mai multe contacte cu țara noastră, el afirmând în 2014, într-un interviu acordat hotnews.ro, că România este un „battleground state" între Occident și Rusia, iar democrația de aici va fi testată mai dur ca în alte țări.

Pe lângă faptul că este liderul Think tank-ul Center for European Policy, din 2009 după ce tot el l-a fondat în 2005, Wess Mitchell i-a oferit în campania pentru alegerile prezidențiale din 2012 consiliere pe probleme de securitate națională candidatului republican, Mitt Romney.