ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul FIDESZ, aflat la guvernare în Ungaria, critică modul în care s-au desfășurat audierile de joi, în comisia de specialitate a Parlamentului European (P.E.), în cazul candidatului ungar pentru un post de comisar european, informează România Actualități

Europarlamentarul partidului de guvernământ FIDESZ, Balazs Hidveghi, a declarat vineri că, în timpul audierilor în Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European a candidatului din partea Ungariei pentru un post de comisar european, Oliver Varhelyi, nu a avut loc o dezbatere de specialitate, ci a fost vorba despre o campanie politică derulată împotriva acestuia de forțele pro-imigrație.

Acesta a criticat și partidele de opoziție din Ungaria, afirmând că, în ultimele săptămâni, au fost ocupate doar cu uneltiri la Bruxelles împotriva intereselor naționale ungare și cu încercări de împiedicare a alegerii candidatului ungar pentru un post de comisar european.

Oliver Varhelyi nu a primit încă undă verde din partea eurodeputaților, solicitându-i-se acestuia să răspundă în scris la unele întrebări suplimentare, din cauză că liderii grupurilor din P.E. nu au ajuns încă la un acord pentru numirea comisarului european desemnat din partea Ungariei, a anunțat purtătorul de cuvânt al P.E., citat de agenția de presă maghiară Hirado.hu 

„Comisia pentru Afaceri Externe a stabilit ca termenul-limită pentru răspunsuri la întrebările adresate să fie luni (18 noiembrie -n.r.), la ora prânzului”, a anunțat Jaume Duch într-o postare pe Twitter.

Conferința Președinților din P.E. va analiza evaluările și recomandările în data de 21 noiembrie și va închide oficial audierile.

Colegiul complet al comisarilor va trebui votat și de către plenul Parlamentului European. Dacă procedura se va desfășura conform planurilor, votul din plenul P.E. va avea loc miercuri, 27 noiembrie.