ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Așa numita biserică protestantă suedeză oferă un ghid LGBTQ pentru „copiii creștini curioși”. „Ghidul”, o broșură care deja a provocat controverse,  îl prezintă pe Iisus drept „travestit” iar pe Iosif ca „transvestit”, scrie site-ul wnd.com citând publicația suedeză nyadagbladet.se.

Pe site-ul eparhiei Västerås se spune că ghidul conține definiții și concepte, un pic și  despre Biblie un pic și despre LGBTQ, dar și despre povestiri biblice importante pentru cei din comunitatea LGBTQ.

Broșura pretinde că Biblia nu este împotriva homosexualității, deoarece cuvântul „homosexualitate” nu este menționat în Cartea Sfântă, iar locurile care au fost interpretate ca fiind legate de homosexualitate nu se referă la o relație de dragoste homosexuală, ci la exploatare sau viol.

Ghidul se referă și la câțiva termeni de genul „cisperson”, „fluiditate de gen”, „nonbinarism”, „queer”, ”târguri curcubeu” și multe altele.

Fecioara Maria este descrisă drept o fată care „îndrăznește să încalce normele sexuale tradiționale într-o societate patriarhală”. Iosif este prezentat drept un visător, care „încalcă normele în ceea ce privește expresia genului”.

Nici Iisus Hristos nu a scăpat de caracterizarea în cheie LGBT, fiind descris drept „un om care a încălcat norma”. Conform ghidului, unii îl numesc pe Iisus „travestit” pentru modul său de viață și pentru că „a pus la îndoială normele acelor vremuri”.  El „nu și-a apărat familia tradițională” și ar fi trebuit să cunoască iubirea pentru mulți „bărbați și femei”.

Ghidul include, de asemenea, un segment intitulat „Ești unicorn?”.