ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de interne al Belgiei a avertizat că poliția se va „asigura de Crăciun că sunt respectate restricțiile impuse”, bătând la ușile cetățenilor. Annelies Verlinden a anunțat că inclusiv de Crăciun, poliția va „monitoriza respectarea măsurilor” de protecție anti covid. „Aplicarea legii este importantă și, dacăva fi necesar, de exemplu din cauza zgomotului, poliția va interveni și va suna la ușă”, a adăugat ea. 
 
Oficialul belgian spune că nu a ordonat poliției să intre în case pentru a opri petrecerile, menționând că „intrarea în locuințe în sine nu este o prioritate și nici legislația nu face posibil acest lucru”. „Dorința mea și a colegilor mei e să permitem o apropiere mai umană de Crăciun. În același timp, trebuie să luăm foarte în serios semnalele de alarmă de la spitale. Trebuie să găsim un echilibru”, a continuat șefa de Interne.

Belgia se află în prezent sub un nou blocaj național cu reguli stricte  în ceea ce privește contactul social.

Anunțul din Belgia vine la scurt timp după cel făcut luna trecută de un oficial al poliției din West Midlands, Marea Britanie. David Jamieson a declarat pentru The Telegraph: „Dacă credem că există grupuri mari de oameni care se adună acolo unde nu ar trebui să fie, atunci poliția va trebui să intervină. Dacă, din nou, există o încălcare flagrantă a regulilor, atunci poliția ar trebui să intervină”, potrivit The Sun.
Locurile în care se pot întâlnii familiile din Marea Britanie sunt: case, lăcașuri de cult și spații în aer liber. De asemenea, restricțiile de călătorie vor fi mai relaxate de sărbători. Cu toate acestea, autoritățile atrag atenție că o „bulă de Crăciun” formată trebuie să fie „exclusivă”  iar persoanele care o formează nu vor putea vizita pub-uri sau restaurante.