Legalizarea parteneriatelor civile este doar primul pas din strategia care duce la adopția copiilor de către homosexuali, a anunțat Barbara Nowacka, liderul Inițiativei Poloneze, un ONG de stânga care face parte din Coaliția Europeană, o alianță formată pentru alegerile europarlamentare din 2019.

„Dacă ajungem într-un asemenea climat social, în care vom avea parteneriate civile, atunci acela va fi primul pas, unul foarte important. Dacă vom ajunge la un asemenea nivel social (adopțiile de către cuplurile homosexuale - n.r.), eu cred că fiecare are dreptul la fericire și la dragoste”, a spus ea, citată de WPolityce.

Totuși, a adăugat Nowacka, nu se pune problema în acest moment despre adoptarea unor asemenea măsuri, în condițiile în care Partidul Lege și Justiție (PiS) este la putere.

„Pentru mine, oamenii pot trăi cum vor. Pentru mine, cel mai important subiect sunt parteneriatele civile, restul e secundar”, a spus ea citată de WPolityce.

Barbara Nowacka a devenit cunoscută la nivel european după ce a organizat protestele din 2016 din Polonia împotriva unei legi care urma să restricționeze foarte mult avortul.

Parteneriatele civile au fost puse pe tapet și-n Parlamentul României, după eșuarea Referendumului pentru Familie din octombrie 2018, dar până acum, tentativele de legalizare ale acestei forme de conviețuire au fost respinse.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews