La un an după dezvăluirile ziarului New York Times, în care producătorul de la Hollywod Harvey Weinstein a fost expus ca un agresor sexual și în urma valului de acuzații lansate de mișcarea #MeToo, unele vedete își reevaluează opiniile despre cum să-și crească fiicele.

Actrițele Kristen Bell și Keira Knightley au declarat public că fiicele lor nu au voie să urmărească anumite povești Disney din cauza mesajelor negative pe care le dau.  Asta deși amândouă au fost implicate în proiectele companiei Disney. Keira Knightley Actrița a dat și exemple de filme Disney care portretizează personaje feminine cu care ea nu rezonează. Printre acestea se află Albă ca Zăpada, Cenușăreasa și  Mica Sirenă.    „Nu e în regulă să aștepți să te salveze un tip bogat. Trebuie să te salvezi singură", susține actrița cu privire la povestea personajului Cenușăreasa.    „Nu renunța la vocea ta pentru un bărbat, niciodată!", a adăugat Keira, vorbind despre personajul Ariel, într-un interviu acordat comediantei americane Ellen DeGeneres. 

Ulterior, într-un interviu pentru revista Parents, Kristen Bell a dezvăluit că folosește Albă ca Zăpada pentru a vorbi cu copiii ei despre consimțământ și pentru a-i încuraja să-și pună întrebări. Iar una din aceste întrebări pe care ea le pune copiilor este: „Nu crezi că e ciudat că prințul o sărută pe Albă ca Zăpada fără permisiunea ei? Pentru că nu poți să săruți pe cineva în timp ce doarme”.

Comentariile lui Bell nu au fost bine primte în mediul online, actrița fiind acuzată că ponegrește basme celebere în epoca #MeToo.

Un internaut a comentat cu umor cele spuse de cele două actrițe:

„Kristen Bell & Keira Knightley spun că Albă ca Zăpada trimite unmesaj greșit ... Deși povestea Fraților Grimm se învârte în jurul 
încercării de ucidere prin otrăvire, vrăjitorie, pitici cu tulburări de personalitate și o oglindă care vorbește...sărutul este problema?

OK, haideți să schimbăm sfârșitul ...”, a scris pe Twitter LordScott, postând și un desen cu finalul schimbat al poveștii.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews