ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



La un an după dezvăluirile ziarului New York Times, în care producătorul de la Hollywod Harvey Weinstein a fost expus ca un agresor sexual și în urma valului de acuzații lansate de mișcarea #MeToo, unele vedete își reevaluează opiniile despre cum să-și crească fiicele.

Actrițele Kristen Bell și Keira Knightley au declarat public că fiicele lor nu au voie să urmărească anumite povești Disney din cauza mesajelor negative pe care le dau.  Asta deși amândouă au fost implicate în proiectele companiei Disney. Keira Knightley Actrița a dat și exemple de filme Disney care portretizează personaje feminine cu care ea nu rezonează. Printre acestea se află Albă ca Zăpada, Cenușăreasa și  Mica Sirenă.    „Nu e în regulă să aștepți să te salveze un tip bogat. Trebuie să te salvezi singură", susține actrița cu privire la povestea personajului Cenușăreasa.    „Nu renunța la vocea ta pentru un bărbat, niciodată!", a adăugat Keira, vorbind despre personajul Ariel, într-un interviu acordat comediantei americane Ellen DeGeneres. 

Ulterior, într-un interviu pentru revista Parents, Kristen Bell a dezvăluit că folosește Albă ca Zăpada pentru a vorbi cu copiii ei despre consimțământ și pentru a-i încuraja să-și pună întrebări. Iar una din aceste întrebări pe care ea le pune copiilor este: „Nu crezi că e ciudat că prințul o sărută pe Albă ca Zăpada fără permisiunea ei? Pentru că nu poți să săruți pe cineva în timp ce doarme”.

Comentariile lui Bell nu au fost bine primte în mediul online, actrița fiind acuzată că ponegrește basme celebere în epoca #MeToo.

Un internaut a comentat cu umor cele spuse de cele două actrițe:

„Kristen Bell & Keira Knightley spun că Albă ca Zăpada trimite unmesaj greșit ... Deși povestea Fraților Grimm se învârte în jurul 
încercării de ucidere prin otrăvire, vrăjitorie, pitici cu tulburări de personalitate și o oglindă care vorbește...sărutul este problema?

OK, haideți să schimbăm sfârșitul ...”, a scris pe Twitter LordScott, postând și un desen cu finalul schimbat al poveștii.