ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Municipalitatea orașului Philadelphia, din SUA, a retras acreditarea unei agenții catolice cu experiență de un secol în plasarea copiilor vulnerabili în îngrijire la familii sociale.

Agenția Catholic Social Services (CSS) colabora cu serviciile publice de protecția copilului, fiind printre cele mai bune din oraș.

Unii dintre părinții sociali vor da în judecată municipalitatea pentru că discriminează CSS din cauza convingerilor religioase. Retragerea acreditării acesteia ca furnizor de servicii sociale înseamnă și privarea părinților sociali de sprijinul necesar pentru copiii pe care deja îi au în îngrijire, scrie portalul Știri pentru viață.

Sharonell Fulton, care este mamă socială de peste două decenii, a declarat că cei doi copii cu nevoi speciale pe care îi are în îngrijire nu vor mai putea primi ajutorul medical pe care îl furniza pentru ei CSS, nu municipalitatea: „Ce dreptate este aceea care le retrage copiilor accesul la un cămin iubitor și stabil? Fără CSS, mamele sociale ca mine nu vor mai primi întregul sprijin necesar pentru îngrijirea copiilor  cu nevoi speciale”.