ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania declară război grupării Statul Islamic. Guvernul de la Berlin a dat undă verde desfășurării unei uriașe forțe militare, care va cuprinde peste 1.000 de soldați și zeci de avioane care vor survola Siria și Irakul.

Politicienii de la Berlin au schițat deja planurile pentru această campanile militară.Conform presei germane, preluate de express.co.uk, la operațiune vor lua parte 6 avioane de recunoaștere Tornado, o fregată și peste 1.200 de soldați, trimiși în  regiune pentru a lupta împotriva ISIS.
 
Decizia a fost luată ca urmare a promisiunii făcute de Germania, de implicare în lupta împotriva jihadiștilor, după atacurile de la Paris. Cancelarul Angela Merkel face parte din coaliția aflată la putere în Germania, astfel că aprobarea acțiunii militare pare deja asigurată. Mai este nevoie doar de votul parlamentarilor germani, dar deocamdată nu a fost fixată o dată pentru această decizie politică.
 
Dacă va trece de Parlament, campania militară anti ISIS va dura cel puțin un an, costurile sale fiind estimate la 134 de milioane de euro.
 
Fregata ar putea fi folosită pentru protecția portavionului francez Charles De Gaulle, staționat în estul Mării Mediterane.

"Facem ce este necesar din punct de vedere militar, facem ceea ce putem face mai bine și ceea ce putem sprijini politic. Avem nevoie de răbdare contra unui inamic precum Statul Islamic”, a declarat  ministrul de Externe, Frank-Walter Steinmeier.