ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un pescar nord-coreean a fost ucis, iar alți opt răniți de grăniceri ruși care au deschis focul asupra unui trauler, au anunțat sâmbătă autoritățile ruse, relatează The Independent.

Serviciul federal rus de securitate (FSB), din care face parte și Paza de Coastă, precizează că această confruntare a avut loc sâmbătă, după ce traulerul Dae Yong numărul 10 a pătruns în apele ruse, în Marea Japoniei.

Grănicerii au imobilizat ambarcațiunea și au găsit la bordul acesteia „resurse acvatice biologice obținute ilegal", precizează FSB într-un comunicat. Traulerul nord-coreean a încercat să scape, iar membrii echipajului au încercat să le smulgă armele grănicerilor ruși, potrivit FSB.

O navă aparținând Pazei de Coastă ruse a deschis focul asupra sistemului de propulsie al traulerului, pe care l-a dezactivat, și asupra membrilor echipajului nord-coreean, adaugă FSB în comunicat.