ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O asistentă de 42 de ani din Grecia a rămas paralizată după ce a primit a doua doză de vaccin COVID-19.
 
Conform informațiilor preliminare, asistenta medicală de la un spital din insula Corfu a dezvoltat simptome care se potrivesc cu sindromul neurologic autoimun Guillain-Barré după ce a primit a doua doză de vaccin COVID-19, anunță Greek Times.

Sindromul Guillain-Barré  este o boală neurologică rară în care sistemul imunitar al corpului atacă nervii, determinând paralizarea și amorțirea pacientului - de obicei la brațe și picioare.

Femeia, care are doi copi, iar acum este țintuită într-un scaun cu rotile, nu avea probleme de sănătate.

Experții în sănătate investighezează dacă evenimentul este legat de vaccin, acesta fiind un efect secundar necunoscut până acum.

Cazul a fost dezvăluit chiar de președintele sindicatului lucrătorilor din spital, Michalis Giannakos.
 
„Avea o sănătate perfectă, este cu siguranță un efect secundar al vaccinului”, a declarat președintele POEDIN pentru OPEN TV.

El a adăugat că „400.000 de persoane au fost vaccinate în Grecia și nu au avut nicio problemă. colega noastră nu a avut absolut nicio problemă de sănătate înainte. Sunt pe deplin conștient de ceea ce spun ”, a spus el. „Medicii, spun că trebuie să fie un efect secundar al vaccinului”, a adăugat președintele sindicatului.
 
Giannakos spune că asistenta „a primit cele două doze de vaccin și, la scurt timp după a doua a făcut febră, a avut dureri cumplite,  a paralizat și a  ajuns la spital”. Acum se află într-un scaun cu rotile”.

„Asistenta care lucrează la spital de 17 ani a primit tratamentul adecvat, este monitorizată de medici. Nu poate merge", a precizat șeful spitalului unde este internată.

Ioannou a susținut că „este un efect secundar sever al vaccinului, iar compania trebuie să soluționeze problema și să suporte costurile financiare”.
 
Este al doilea cel mai grav caz de reacții adverse post vaccin din Grecia, după ce al directorului unui mare spital din Atena. Acesta a ajuns în stare gravă la spital la 24 ore de la administrarea vaccinului Pfizer/ BioNtech.  Conform olympia.gr este posibil ca medicul să fi dezvoltat o infecție respiratorie și o insuficiență multiplă de organ care îi pun în mare pericol viața. Poziția importantă pe care o are în domeniul medical nu a permis ascunderea faptului pe o perioadă lungă de timp, deși aceasta este, după cât se pare, politica aplicată la acest moment.