ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O biserică a fost vandalizată cu mesaje împotriva enoriașilor care vor vota pentru a permite sau nu căsătoria homosexuală.

Toate aceste evenimente se petrec înainte de referendumul pe care Australia l-a stabilit în ceea ce privește dreptul homosexualilor de a se căsători, faptă ce în prezent este interzisă prin lege, scrie daily.mail.co.uk.

Drew Mellor, pastorul șef al Bisericii Anglicane Glen Waverley din sud-estul orașului Melbourne, a descoperit mesajele scrise pe ziduri duminică dimineața.

El a fost foarte supărat de mesajele care amenințau cu violența prin expresiile „Votați Da, atacați-i pe bigoți" și „Răstigniți-i pe cei care votează NU (împotriva căsătoriilor homosexuale)".

„Acest lucru este foarte tulburător pentru unii dintre membrii noștri mai bătrâni ai bisericii noastre", a declarat Mellor pentru Daily Mail Australia.

„Unii au întrebat: „Asta înseamnă că vom fi bătuți?"”.

Mellor s-a referit și la mesajul transmis prin care au desemnat semnul egal între o cruce și o svastică nazistă.

„Pentru a vedea creștinii în acea lumină, trebuie să facem ceva împotriva oamenilor care nu gândesc și nu sunt de acord cu noi, să facem ceva pentru ai pune într-o lumină proastă, însă nu așa gândesc oamenii din Evanghelie", a spus el.

„Au transmis un mesaj la care biserică creștină este intolerantă".

Pastorul a spus că a fost „întristat" de mesajele scrise pe biserică, adăugând că respinge orice asociere a creștinilor cu ideea că aceștia ar fi „bigoți" care ar vrea să le facă rău celor care au alte opinii. 

Acesta a adăugat că biserica nu le spune oamenilor cum să voteze în ceea ce privește căsătoria homosexualilor.

Australia, care acceptă uniunea civilă în unele dintre statele sale,  a fost criticată de asociațiile LGBT pentru ritmul lent al legalizării căsătoriilor între persoane de același sex.
 
Majoritatea australienilor sunt în favoarea căsătoriei între persoane de același sex, însă un impas politic, care durează de aproape zece ani, a blocat orice pas înainte privind legalizarea mariajelor gay, așa cum a promis actualul șef al Guvernului în timpul campaniei electorale.

Guvernul de la Canberra a anunțat la începutul lunii august organizarea unui vot prin corespondență, care ar permite alegătorilor să-și exprime opina pe bază de voluntariat. Dar susținătorii legalizării căsătoriei între persoane de același sex au pretins că un vot la nivel național ar fi mult prea costisitor și ar expune homosexualii și familiile lor unor discursuri homofobe.

Alegătorii au început să primească buletinele de vot prin poștă, iar rezultatele consultării nu sunt așteptate mai devrme de luna noiembrie.

În cazul în care prevalează australienii vor spune DA în număr covârșitor,  Parlamentul va organiza un așa numit „vot liber”, permițând legiuitorilor să voteze conform propriei conștiințe asupra legalizării căsătoriei între persoane de același sex, și nu să se alinieze la directivele partidului.

 Dacă tabăra NU va fi mai numeroasă, lucrurile vor rămâne ca și până acum: Legea Căsătoriei nu se va modifica.