ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii și autoritățile chineze au demolat una dintre cele mai mari lăcașuri de cult protestante din această țară, informează Ny Times.

Pentru a pune la pământ mega-construcția din Provincia Shanxi, autoritățile au folosit explozibil și mașini grele, precizează sursa citată. Acest gen de măsuri nu este singular în mandatul actualului președinte Xi Jinping: actualul regim și-a întețit acțiunile împotriva lăcașurilor de cult creștine, fie demolându-le, fie dând jos crucile de pe clădiri.

Un ziar al regimului, Global Times, a precizat că demolarea bisericii face parte dintr-o „campanie de eliminare a clădirilor ilegale” și a citat un oficial comunist care a spus că biserica fusese construit în mod secret, fără autorizație.

Membrii congregației susțin, însă, altceva. Aceștia au mai intrat în conflict cu autoritățile și în 2009, atunci când le-au fost confiscate Biblii și mai mulți lideri ai comunității au fost arestați.

„Persecutarea continuă a Bisericii „Sfeșnicul de Aur” arată că Guvernul chinez nu are niciun respect pentru libertatea religioasă sau drepturile omului”, a declarat Bob Fu, unul din membrii fondatori ai comunității protestante. Conform sursei citate, respectivul lăcaș de cult a fost construit cu contribuțiile credincioșilor chinezi, costând peste 3 milioane de dolari.

Pe 27 decembrie, autoritățile chineze au demolat o biserică romano-catolică în provincia Shaanxi. 

Oficial, în China, cetățenii au voie să practice orice religie în libertate, dar în realitate guvernul exercită un control asupra vieții spirituale a chinezilor. Comuniștii consideră creștinismul o amenințare, iar grupul Falun Gong a fost interzis. În China s-ar găsi peste 60 de milioane de creștini.
 
Recent, în Germania și Franța s-au demolat biserici și catedrale. În SUA se dau bătălii juridice pentru eliminarea simbolurilor creștine din spațiul public, precum aici.