O mamă din Marea Britanie cere ca basmul „Frumoasa din Padurea Adormită" să fie interzis la clasele primare din cauza că prințul o sărută pe prințesă fără acordul ei și promovează „un comportament neadecvat", relatează Telegraph.

Aceasta a adăugat că povestea nu ar trebui scoasă total din programă și ar putea fi folosită la clasele mai mari pentru a crea o discuție pe marginea consimțământului.

„Cred că este o problemă specifică în Frumoasa din Pădurea Adormită despre comportamentul sexual și consimțământ. Este despre cât este de relevantă, este potrivită?", a spus Sarah Hall, mamă a doi copii, pentru Newcastle Chronicle.

„Sunt îngrijorată de fapt pentru copiii mici și chiar ar fi o discuție binevenită despre problemă dacă este sau nu povestea un material potrivit", mai spune ea.

„Frumoasa din Pădurea Adormită" își are originea în povestea lui Giambattista Basile, publicată de acesta sub titlul „Soarele, Luna și talia", în 1634.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews