O mamă din Marea Britanie cere ca basmul „Frumoasa din Padurea Adormită" să fie interzis la clasele primare din cauza că prințul o sărută pe prințesă fără acordul ei și promovează „un comportament neadecvat", relatează Telegraph.

Aceasta a adăugat că povestea nu ar trebui scoasă total din programă și ar putea fi folosită la clasele mai mari pentru a crea o discuție pe marginea consimțământului.

„Cred că este o problemă specifică în Frumoasa din Pădurea Adormită despre comportamentul sexual și consimțământ. Este despre cât este de relevantă, este potrivită?", a spus Sarah Hall, mamă a doi copii, pentru Newcastle Chronicle.

„Sunt îngrijorată de fapt pentru copiii mici și chiar ar fi o discuție binevenită despre problemă dacă este sau nu povestea un material potrivit", mai spune ea.

„Frumoasa din Pădurea Adormită" își are originea în povestea lui Giambattista Basile, publicată de acesta sub titlul „Soarele, Luna și talia", în 1634.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.