ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre cele mai mari fabrici din Iran produce steaguri ale SUA, Marii Britanii și Israel pentru ca protestatarii iranieni să le ardă, informează Reuters.
 
În fabrica din orașul Komeyn, la sud de Teheran, un bărbat și o femeie imprimă steagurile de mână, apoi le agață la uscat.
 
Fabrica produce cel mult 2.000 de drapele americane și israeliene în cea mai aglomerată perioadă și peste 1,5 milioane metri pătrați de pânză pe an. Acestea ajung să fie arse la protestele pe care iranienii le organizează împotriva Occidentului. 

Tensiunile dintre SUA și Iran au atins cel mai înalt nivel din ultimele decenii, după ce comandantul armatei iraniene, Qassem Soleimani, a fost ucis în urma unui atac cu drone americane la Bagdad, pe 3 ianuarie. Iranul a reacționat, trimițând mai multe rachete către o bază a SUA din Irak.   La protestele finanțate de autoritățile de la Teheran, steagurile SUA, ale Israelului și Marii Britanii sunt de regulă arse. 

Ghasem Ghanjani, care deține fabrica, a spus: „Nu avem nicio probelmă cu cetățenii americani și britanici. Avem o problemă cu guvernanții lor, cu președinții lor, cu politica greșită pe care o au”.