Un pilot United Airlines a cerut unei familii musulmane, cu trei copii mici, să coboare din avionul pe cale să decoleze, pe motive de "siguranța zborului". Întreaga scenă a fost filmată.

Eaman-Amy Saad Shebley, soțul ei și cei trei copii, se aflau deja la bordul unui avion care urma să zboare pe ruta Chicago-Washington atunci când pilotul a cerut debarcarea lor, relatează The Independent.

Anterior, familia a întrebat stewardesa dacă ar putea instala scaune de siguranță pentru ​​pentru copiii lor. Momentul în care familia a fost evacuată a fost filmat de mama copiilor, iar înregistrarea arată cum stewardesa și apoi pilotul le cer să părăsească avionul.

"Să vă fie rușine, United Airlines, pentru modul în care m-ați tratat pe mine și familia mea fără niciun alt motiv decât felul în care arătam, invocând  "probleme de zbor în siguranță ", a scris femeia pe Facebook, postând înregistrările video. "Cei trei copii sunt prea mici pentru a înțelege", a adăugat ea.

Când l-a întrebat pe pilot dacă decizia nu este una discriminatorie, acesta a răspuns că este vorba despre o "problemă de siguranță a zborului", fără să mai dea alte explicații, potrivit Mediafax.

Consiliul Relațiilor Americano-Islamice a transmis o scrisoare oficialilor United Airlines, în numele familiei lezate, cerând măsuri disciplinare împotriva personalului implicat.

Compania aeriană și-a cerut scuze de mai multe ori familiei Shebley, transmițând că după ce au fost coborâți din avion, acestia au fost programați pentru un alt zbor.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews