O femeie de 61 de ani din Statele Unite, devenită mamă-purtătoare a unui embrion provenit de la fiul ei homosexual și sora concubinului lui, a dat naștere, pe 25 martie 2019, unui bebeluș de sex feminin, informează The Independent.

Matthew Eledge și Elliot Dougtherty, doi homosexuali din Nebraska ce plănuiau să aibă copii, erau în căutarea unei femei purtătoare care să rămână însărcinată cu material genetic din partea lor. Aflând despre demersul celor doi, mama unuia dintre ei s-a oferit să-i ajute: „Dacă vor ca eu să fiu femeia care să le nască un copil, o voi face”. Deși aflată la o vârstă înaintată, femeia a purtat în pântece și a născut pe fiica fiului ei și a concubinului acestuia.
Cecile Eledge, în vârstă de 61 de ani, și-a pus la dispoziție uterul pentru a da naștere unui copil pentru fiul ei homosexual și concubinul acestuia. La început, bărbații s-au gândit că nu ar fi posibilă această variantă, din cauza vârstei mamei lui Matthew. Totuși, deși căutau alte   posibile mame surogat, cei doi i-au spus medicului că și mama soacră se oferă, iar acesta a luat în considerare studierea cazului.

După efectuarea unor teste în cadrul Spitalului Metodist de Femei din Omaha, responsabilii cu „sănătatea reproducerii” au ajuns la concluzia că, în ciuda vârstei înaintate, Cecile Eledge poate să devină mamă-surogat, pe motiv că a avut un „stil de viață sănătos”.

În consecință, femeia de 61 de ani a devenit gazdă pentru embrionul format din materia primă a fiului ei și un ovul al surorii concubinului lui, în vârstă de 25 de ani. Timpul scurs între planificare și sarcină a fost de peste doi ani.

Luni, 25 martie 2019, Cecile Eledge a născut-o pe fiica fiului său și a concubinului acestuia, totodată prima ei nepoată. Aceasta va purta numele de Uma Louise Dougherty-Eledge.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews