ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O mexicancă în vârstă de 103 ani care suferea de o gravă boală pulmonară cronică s-a vindecat de COVID-19 după ce a fost internată timp de 11 zile, a informat Institutul mexican de securitate socială (IMSS), cornform presei mexicane.
 
Dona Maria a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, însă nu suferea de factori agravanți precum hipertensiune, diabet și obezitate. "Acest detaliu a contribuit la succesul tratamentului său", au declarat reprezentanții IMSS într-un comunicat.Dona Maria a fost internată pe 22 septembrie la spitalul general regional din Guadalajara, în statul Jalisco, cu nasul înfundat, un puseu de febră și dificultăți de respirație, dar nu necesita conectarea la ventilator. "A fost întotdeauna foarte veselă, conștientă, vorbind cu medicii. Chiar și la final, ne-a recomandat să ne îngrijim. Evoluția ei a fost foarte bună, iar simptomele au dispărut", a declarat directorul spitalului, David Sanchez, citat

n imaginile date publicității de IMSS se poate vedea cum medicii o aplaudă când părăsește spitalul într-un scaun cu rotile.

Mexicul a raportat 757.953 de cazuri de COVID-19 și 78.880 de decese asociate noului coronavirus de începutul epidemiei în această țară în luna februarie. Pe 11 august, 78 de persoane de peste 100 de ani fuseseră diagnosticate cu COVID-19 în Mexic, dintre care 23 decedaseră (29,3%), potrivit datelor publice despre pandemie.Unul dintre cele mai surprinzătoare cazuri este cel al unui bărbat din statul Tabasco, despre care jurnaliștii de la AFP afirmă că ar avea vârsta de 118 ani și care, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 25 iulie, s-a vindecat.