ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor universitar din Cambridge propune o nouă modalitate radicală de soluționare a schimbărilor climatice: aceea ca umanitatea să dispară.
Patricia MacCormack, profesor de filosofie continentală la Universitatea Ruskin Anglia, și-a lansat recent noua carte „The Ahuman Manifesto”, în care vorbește despre răul pe care oamenii îl fac planetei.

MacCormack, care recunoaște că este „magician ocultist”, nu corespunde tiparului de activist climatic cu care ne-am obișnuit și care crede că planeta trebuie salvată pentru generațiile viitoare. De fapt, ea crede că nu ar mai trebui să existe copii.

„Premisa de bază a cărții este că ne aflăm în epoca Antropocenului, iar umanitatea a provocat probleme în masă, iar una dintre ele creează această lume ierarhică în care oamenii albi, bărbați, heterosexuali reușesc, iar oameni din rase diferite, de genuri sau sexualități diferite și cei cu dizabilități se luptă să obțină asta”, spune autoarea.
 
 Propus în anul 2000, conceptul de Antropocen a fost larg popularizat în cercurile ecologice și în mass-media liberale ca un simbol al influențelor nefaste ale omenirii asupra planetei și, în primul rând, asupra climei, pe care ar fi „forțat-o” să se încălzească mult mai rapid decât presupunea ritmul „normal” al ultimei interglaciații.
 
Ea susține că în cartea sa aflăm de ce trebuie anulate religia și alte „puteri imperative precum biserica capitalismului sau cultul în sine: pentru că acestea îi fac pe oameni să acționeze după regulile aplicate și nu să răspundă cu propria gândire la situațiile în fața cărora sunt puși”.

„Nu este vorba despre moartea noastră, ci despre celebrarea instrumentelor care există pentru a îngriji un Pământ care nu mai are resurse”, susține feminista Patricia MacCormack.
 
Nebunia la nivel planetar privind combaterea schimbărilor climatice se derulează din ce în mai intens și mai violent în ultima vreme, iar fenomenul Greta, adolescenta devenită peste noapte stindard al activiștilor eco, nu e singular. Dacă un  cercetător suedez  a propus ca în viitor oamenii să consume carne de om, pentru a putea combate efectele schimbărilor climatice, în America isteria i-a cuprins și pe politicienii de stânga.La o adunare a Democratei Alexandria Ocasio-Cortez, una dintre vedetele presei mainstream, care își promovează proiectul eco numit „Green New Deal”, o tânără a fost aplaudată la scenă deschisă când început să strige că trebuie „să mâncăm bebelușii” pentru a salva planeta de schimbările climatice.