ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polemici aprinse în Kentucky din cauza deciziei lui Kim Davis, o funcționară din districtul Rowan, de a nu acorda certificatele de căsătorie pentru cuplurile de homosexuali.  Davis a refuzat, din nou, marți, să elibereze actele respective, deși Curtea Supremă i-a ordonat să o facă.

”Dumnezeu mi-a dat autoritea de a nu elibera certificatul” , a răspuns angajata din Rowan când a fost întrebată cărui autoritate se supune când refuză să elibereze documentul pentru cuplurile de homosexuali căsătoriți, relatează Huffington Post
 
Kim Davis nu a părut intimidată nici de decizia Curții Supreme care a ordonat eliberarea imediată a certificatelor pentru homosexualii care se căsătoresc.
 
În luna iulie, după ce Curtea Supremă a SUA decis legalizarea căsătoriilor gay în toate statele americane, guvernatorul statului Kentucky a emis o declarație publică în care îi avertiza pe angajații săi că "trebuie să recunoască și să permită desfășurarea căsătoriilor între persoane de același sex".

Avertismentul public a venit în condițiile în care mai mulți funcționari, invocând dreptul la conștiință religioasă, au refuzat să emită certificate de căsătorie pentru cuplurile de același sex.