ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fotografie emoționantă a unui alergător care trece linia de sosire a maratonului din New York, cu copilul în brațe, a devenit subiect de știri în presa americană, care a încercat să afle motivul din spatele gestului maratonistului.

Elizabeth Griffin este fotograf.  Își aștepta o prietenă să treacă linia de sosire din Central Park, la maratonul din NY, însă a dat peste cea mai frumoasă imagine: un bărbat alergând împreună cu copilul în brațe. Și a decis să îl fotografieze. „Nu sunt sigură că mulți oameni l-au văzut, pentru că  bebelușul a dormit foarte repede, dar nu am mai văzut așa ceva", a spus Griffin pentru NBC. „Tatăl și-a sărutat copilul pe cap și a continuat să alerge”, a scris apoi Elizabeth pe Twitter, într-un mesaj prin care încerca să-l identifice pe acest tată devotat și pe copilul său adorabi, scrie nbcnewyork,com.

Și imediat s-a aflat. Este vorba de Robby Ketchell, cercetător, vechi maratonist. A participat la numeroase curse, dar aceasta a fost una specială.

Soția sa, Marya, a declarat pentru News4 că fiul lor, Wyatt, care are șapte luni, s-a născut cu sindromul Down. Iar în acest an, Robby a vrut să alerge la maraton în onoarea copilului.

„Am avut de parcurs un drum greu”, a povestit Marya Ketchell. Wyatt s-a născut prematur și a petrecut primele 67 de zile de viață la terapie intensivă. 
Băiețelul a trecut în aceste șapte luni prin mai multe decât trec majoritatea oamenilor într-o viață. Iar anul viitor, în aprilie, va suferi o intervenție chirurgicală pe cord deschis.„Wyatt este cel mai bun, cel mai curajos copil pe care-l cunoaștem, iar a a alerga la maraton pentru el a fost extrem de important pentru familia noastră”, a spus mama băiețelului.