ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O lege controversată privind îngrădirea drepturilor comunității LGBT este pe cale de a se aplica în statul Georgia din SUA, iar acest fapt a adus o serie de proteste din partea marilor companii internaționale care amenință cu retragerea din acest stat, anunță cnn.com.

Salesforce (CRM, Tech30), Disney (DIS), Unilever (UL) and Intel (INTC, Tech30), alături de alte companii de film și media și-au arătat dezaprobarea față de această lege aprobată de reprezentanții statului.

”Georgia Prospers” reprezintă peste 480 de companii prezente în acest stat, fiind un oponent redutabil în promulgarea acetei legi. Membri unor companii importante precum Coca-Cola (KO), Delta (DAL), Home Depot (HD), UPS (UPS) și Marriott (MAR), precum și giganți ai telecomunicațiilor ca Apple (AAPL, Tech30), Microsoft (MSFT, Tech30), Twitter (TWTR, Tech30) și Dell au solicitat Guvernatorului să se folosească de dreptul de veto pentru a bloca această lege.

Multe companii au amenințat că își vor reduce investițiile în Georgia dacă această lege va intra în vigoare.

Această lege controversată le va permite diferitelor organizații și companii să refuze acordarea de servicii homosexualilor. Cei care sunt de acord cu această lege spun că astfel este protejată libertatea religioasă, iar opozanții spun clar că este o lege anti LGBT.

Nathan Deal, guvernatorul statului, trebuie să se decidă până pe 3 mai dacă va promulga sau va profita de dreptul de veto pentru a respinge această lege.

Studiourile Disney au amenințat că nu vor mai filma vreo producție în Georgia, iar gigantul Unilever a anunțat că își reconsideră investițiile în acest stat dacă legea va fi aprobată.