ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O cunoscută companie americană de armament a intrat în insolvenţă sub presiunea unor datorii de jumătate de miliard de dolari. În cei aproape 180 de ani de existenţă, Colt a avut mai mereu probleme.

A depins tot timpul de războaie şi nu a ştiut să facă performanţă pe timp de pace. Asta în pofida imaginii puternice pe care şi-a construit-o, mai ales cu ajutorul filmelor în care apar pistoalele sale. Problemele Colt au venit de cele mai multe ori din interior. Şefii companiei au avut de multe ori strategii greşite.

Colt, compania de armament care, pe lângă celebrele sale pistoale, produce carabina M4 şi puşca M16, a încercat până în ultimul moment să evite intrarea în insolvenţă, arată digi24.ro. Însă datoriile de jumătate de miliard de dolari, în mare parte acumulate în ultimul deceniu, sunt imposibil de achitat având în vedere starea actuală a companiei. Colt dă vina pe scăderea cererii de armament atât dinspre clienţii civili, cât şi dinspre cei militari. Dar, în acelaşi timp, în cei 179 de ani de existenţă, nu a avut niciodată o strategie clară de vânzări.