ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Refuzul de a-și vaccina copilul ar putea să-i aducă pedeapsa cu închisoarea.  O americancă din Michigan, Rebecca Bredow, a declarat că, cel mai probabil va ajunge în spatele gratiilor, în această săptămână, pentru că a refuzat să respecte un ordin judecătoresc prin care i se cere să-și vaccineze fiul în vârstă de 9 ani.
 
Femeia este însă dispusă să-și asume acest risc pentru că nu vrea să renunțe la convingerile sale religioase,

„Este vorba despre alegere. Este vorba de alegerile mele ca mamă  și pentru a putea alege ceea ce trebuie din punct de vedere medical pentru copilul meu”, afirmă femei, conform Washington Post.

Bredow, care locuiește în Detroit, a fost implicată într-o luptă privind custodia copilului cu fostul soț, James Horne. Anul trecut, un tribunal din Oakland a dat dreptate soțului, obligând-o pe mamă să-și vaccineze fiul. Ea a refuzat să facă acest lucru, iar acum spune că  judecătorul i-a dat dat ultimatum până miercuri să-își vaccineze fiul cu cele opt vaccinuri.

Acest litigiu vine pe fondul unui sentiment tot mai mare împotriva vaccinurilor, care a început în 1998, când o publicație medicală a publicat un studiu care leagă vaccinarea de autism. Mișcarea anti vaccinare a primit un semn de încurajare din partea lui Donald Trump, care, incă din campanie, a sugerat în mod repetat că există o legătură între vaccinare și autism.

Părinții care întârzie sau refuză vaccinarea copiilor o fac din varii motive, începând de la convingeri religioase, personale sau filosofice, până la temerile legate de siguranța vaccinurilor și dorința de a obține mai multe informații de la furnizorii de servicii de sănătate, potrivit unui studiu din 2016 publicat într-o revistă de specialitate din SUA.

Asociația medicală americană condamnă acele portițe ale legii din SUA care le permite părinților să refuze vaccinarea copiilor din motive nemedicale, susținând că aceste vaccinuri pot preveni  boli precum rujeola, oreionul și alte boli infecțioase. Cu toate astea, majoritatea statelor americane permit scutiri din motive religioase pentru vaccinări. Aproape 20 de state din SUA, inclusiv Michigan, acordă astfel de scutiri din motive religioase și personale. California, Mississippi și Virginia de Vest, nu permit scutiri non-medicale.


La începutul acestui an, după învestirea lui Donald Trump la Casa Albă, unul dintre cei mai cunoscuți contestatari ai vaccinurilor, Robert F. Kennedy Jr., anunța că președintele SUA i-a cerut să prezideze o nouă comisie privind siguranța vaccinurilor. Ulterior, o purtătoare de cuvânt afirma că Trump analizează posibilitatea creării unei comisii privind autismul.