ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Testul cerea copiilor să identifice diferite orientări și identități sexuale, inclusiv „homosexual", „lesbiană" și „transgender".

O mamă s-a înfuriat după ce fiica ei de 12 ani a primit un test de identitate sexuală la școală. Testul a fost dat elevilor de clasa a șasea la liceul liceal din districtul școlar al districtului DeKalb din Georgia, scrie Daily Mail.

Octavia Parks, a cărei fiică a primit testul ca temă, a pus la îndoială motivul pentru care profesorii au pus aceste întrebări în clasă, susținând că nu erau adecvate.

„De ce se învață asta la școală? Ce legătură are asta cu viața?”, le-a spus aceasta celor de la Fox 5 Atlanta.

„Vorbim despre un elev din clasa a șasea, care încă mai urmărește desene animate”, a mai spus mama acesteia.

„Nu sunt gata să explic ceea ce aceste cuvinte sunt sau ce înseamnă ele”, a mai spus aceasta.

În cele din urmă, mama a fost asigurată de către director că materialul nu va mai fi predat fiicei sale.

Ca urmare a faptului că a fost discutată în clasă, ea a semnat un formular de consimțământ pentru a-și scoate copilul din clasa de sănătate a școlii. De asemenea, Parks a amenințat că va supune această problemă în consiliul de învățământ.

Nu este primul părinte la școală care să se plângă de test. Anterior, Eva McClain a avut aceeași problemă și le-a spus celor de la Fox: „Dacă un copil vrea să știe despre sex sau să știe despre preferințele sexuale, ar trebui să vină să discute cu părinții aceste lucruri, nu să le discute la școală".

Poziția autorităților școlare este încă neclară. Nu se știe dacă au aprobat testul, iar un purtător de cuvânt a recunoscut plângerea și a spus: „Am fost înștiințați de acest presupus eveniment și ne străduim să-i verificăm autenticitatea. Vom investiga acest eveniment și vom lua măsuri, după caz, odată ce ancheta va fi finalizată".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews