ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Francezii au pornit o amplă anchetă după ce au descoperit o mașină care conținea butelii de gaz în apropierea catedralei Notre-Dame din Paris, relatează miercuri publicațiile franceze L'Express și le Figaro. Două persoane au fost arestate în legătură cu acest incident.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un localnic a alertat poliția după ce a constatat că un vehicul, în care se aflau cinci butelii de gaz, era staționat pe Quai de Montebello, în apropierea catedralei Notre-Dame din Paris. Automobilul suspect, un model Peugeot 607, nu avea numere de înmatriculare.

„Mașina nu avea nici un ocupant, părea abandonată'', a precizat o sursă apropiată anchetei, care a adăugat că „buteliile nu erau conectate la nici un detonator, la nici un lanț pirotehnic''.

Premierul Manuel Valls a avertizat marți dimineață, potrivit Agerpres, că amenințarea teroristă nu a fost niciodată atât de ridicată.