ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Atentatele de săptămâna trecută de la Paris au schimbat percepția guvernului în privința măsurilor de securitate, iar o soluție propusă de mai mulți oficiali ar aceea ca toți cetățenii francezi care se întorc din Siria sau din Irak să li se impună "condiții de supraveghere drastice la revenirea lor", cum ar fi "arestul la domiciliu", a declarat luni seară o sursă guvernamentală.

Aceștia ar trebui în prealabil să obțină "vize de întoarcere" pentru a reveni pe teritoriul național, a precizat aceeași sursă, citată de AFP, subliniind că "a crea acest dispozitiv și aceste obligații presupune în parte revizuirea Constituției", ceea ce președintele Francois Hollande le-a transmis deja senatorilor și deputaților reuniți la Palatul Versailles pentru a permite puterii publice "să acționeze contra terorismului de război".

Aceasta revizuire a Constitutiei "va crea un regim civil de stare de criză, care să permită punerea în aplicare a unor măsuri excepționale, aducând exercitării libertăților publice numai restricții absolut necesare garantării securității naționale".

"Aceste măsuri trebuie să fie adaptate la caracteristicile specifice ale amenințării teroriste, mai ales durata sa" și "vor putea merge dincolo de ce este prevăzut în prezent de legea" privind starea de urgență, a adăugat sursa.

Franța furnizează importante contingente de jihadiști organizației Statul Islamic, care a revendicat atentatele sângeroase comise vineri seară la Paris: 571 de francezi sau rezidenți se află în Irak și Siria, 245 au revenit de acolo, iar 141 și-au pierdut viața în luptele din regiune, potrivit ultimelor estimări oficiale.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews