ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei grupări au organizat mitingul dintr-o suburbie a Budapestei pentru a pune bazele mișcării „Forță și Hotărâre”, descrisă drept „desfășurarea drapelului extremei-dreapta”. Formațiunea folosește limbaj rasist pentru a se opune liberalismului și imigrației.

Balazs Laszlo, unul dintre liderii mișcării, a spus în fața mulțimii că Europa a dat dovadă de o toleranță greșită față de pericolul reprezentat de minorități și față de afluxul de milioane de oameni.

"Zeci de milioane s-au adăugat arabilor, africanilor și țiganilor care nu vor arăta nicio toleranță atunci când își vor da seama de puterea pe care importanța lor demografică le-o dă”, a adăugat el. „Comunitatea noastră etnică trebuie să fie prima (...), nu există egalitate”, a subliniat Balazs Laszlo, conform News.ro.

Zsolt Tyirityan, un alt lider al mișcării, a folosit ideologia nazistă Lebensraum, sau „spațiu vital”, pentru a zugrăvi o imagine sumbră a prezentului Europei.

„Sunt conștient de rasă. Sunt mândru să fiu un european alb (...). Și îmi rezerv dreptul să apăr acest lucru”, a subliniat el.