ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arabia Saudită anunță că a executat și a crucificat un bărbat din Myanmar, condamnat pentru uciderea unei femei și comiterea altor crime.
 
Agenția Saudită de presă de stat a informat miercuri  despre execuție, precizând că a avut loc în orașul sfânt musulman Mecca. Bărbatul a fost decapitat, iar corpul său a fost atârnat pe o cruce. Execuțiile sunt foarte frecvente în Arabia Saudită, dar numai în cazuri rare condamnații ajung să fie crucificați, informeaza breitbart.com.

Conform sursei citate, cel executat este  Elias Abulkalaam Jamaleddeen. El a intrat într-o casă, în care se afla o femeie, trăgând un foc de armă, după care a înjunghiat-o mortal. Bărbatul a fost condamnat pentru jefuirea casei și a unei tentative de viol, într-un caz separat, precum și pentru furtul unor arme de foc și muniție.

În informația prezentată de agenția de presă saudită se mai spune că execuția și condamnarea au fost confirmate de instanțe, iar crucificarea bărbatului fiind aprobată de regele Salman.

Organizația pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International este tot mai alaramată de numărul tot mai mare de execuții din această țară, cerând Riadului în repetate rânduri „să impuna un moratoriu privind execușiile și abolirea pedepsei cu moartea o dată pentru totdeauna”.

În 2017, 153 de persoane au fost executate în Arabia Saudită, cel mai înalt nivel din 20 de ani, potrivit AFP.

Autoritățile invocă intimidarea pentru a justifica pedeapsa cu moartea, aplicată în cazuri de terorism, crimaă, viol, jaf armat și trafic de droguri.

Arabia Saudită este a treia țară cu cele mai multe execuții, după Iran și Pakistan, potrivit unui clasament al Amnesty International.