ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facultățile mintale ale președintelui Joe Biden sunt puse din nou sub semnul întrebării după ce a făcut o gafă jenantă în timpul unui anunț vineri.

Joe Biden a numit în mod eronat Fâșia Gaza „Ucraina” în timpul anunțului. În timp ce o găzduia pe premierul italian Giorgia Meloni în Biroul Oval, președintele american a confundat cele două regiuni devastate de război, potrivit New York Post, citat de cotidianul.ro.  

„În zilele următoare, ne vom alătura prietenilor noștri din Iordania și altora pentru a furniza mâncare și provizii suplimentare în Ucraina și vom continua să deschidem alte căi în Ucraina, inclusiv posibilitatea unui coridor maritim pentru a livra în mari cantități asistență umanitară”, a spus Biden. „Adevărul este că ajutorul care este în Gaza nu este nici pe departe suficient acum”.

Potrivit New York Post, președintele s-a corectat ulterior, dar nu a abordat gafa sa jenantă. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a confirmat ulterior presei că președintele se referea la Gaza când a spus Ucraina.

Îngrijorările cresc cu privire la capacitatea mintală a lui Biden. Potrivit The Hill, majoritatea alegătorilor consideră că președintele nu are aptitudinea fizică și psihică pentru a candida pentru un alt mandat. Un sondaj al Universității Quinnipiac, publicat luna trecută, a constatat că doar 34% dintre alegătorii înregistrați consideră că președintele are capacitatea mintală pentru un al doilea mandat prezidențial, comparativ cu 64% dintre alegătorii înregistrați care au spus că nu cred că Joe Biden este apt mintal pentru încă un mandat.

Mulți dintre alegătorii chestionați ar fi avut raportul consilierului special Robert Hur privind investigarea gestionării greșite de către președintele Biden a dosarelor clasificate. În raportul său, Hur a menționat că memoria slabă a președintelui face aproape imposibilă obținerea unei condamnări. Consilierul special a remarcat că Joe Biden a uitat ziua în care a murit fiul său și nu și-a putut aminti când s-a încheiat mandatul său ca vicepreședinte.

„De asemenea, am considerat că, la proces, domnul Biden s-ar prezenta probabil unui juriu, așa cum a făcut în timpul interviului nostru cu el, ca un bărbat în vârstă, simpatic, bine intenționat, cu o memorie slabă”, a scris Hur.