ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele siriene au redobândit controlul asupra orașului al-Qaryatain, controlat de ISIS din 2015, relatează BBC.

Forțe siriene și aliații lor au recucerit orașul central al-Qaryatain de la organizația Statul Islamic (SI), o nouă lovitură strategică dată acestei grupări militante, a informat media de stat.
 
Recucerirea orașului reprezintă o victorie pentru regimul președintelui Assad, care, sprijinit de atacurile aeriene ale Rusiei, a marcat câteva victorii în lupta cu jihadiștii.

Statul Islamic a capturat al-Qaryatin în august anul trecut și a răpit sute de rezidenți, inclusiv zeci de creștini. Mulți au fost ulterior eliberați. 
 
Al-Qaryatain se află la 100 km vest de orașul Palmira, pe care forțele guvernamentale l-au recucerit duminica trecută de la gruparea jihadistă SI. Orașul Al-Qaryatain era controlat de Stat Islamic de la sfârșitul lunii august 2015.
 
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, a anunțat că mai sunt încă luptători ai SI în zone estice ale orașului, însă ei se retrag.