ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 7.000 de persoane s-au strâns luni în Piața Syntagma din centrul Atenei pentru a manifesta în favoarea menținerii Greciei în zona euro, relatează AFP citată de Agerpres.

''Grecia aparține Uniunii Europene (UE) și orice negociere cu creditorii săi (UE și FMI) trebuie să aibă loc în cadrul european'', a declarat pentru AFP Kyriakos Fragozidis, angajat al unei întreprinderi. 

''Politica de austeritate a fost foarte strictă pentru Grecia, dar motivele crizei n-o reprezintă austeritatea, ci modelul de productivitate al țării'', a mai adăugat acesta.

Suflând din fluiere, unii dintre manifestanți, majoritatea de vârstă medie, fluturau drapele grecești și europene. Unul dintre ei a reușit să pătrundă în incinta parlamentului ținând un drapel grec.

''Sunt în favoarea Europei, chiar dacă sunt măsuri de austeritate foarte dure. Fără Europa, ne vom întoarce în Evul Mediu'', estima Alexandra Ikonomou (35 de ani), proprietara unei galerii de artă.

Manifestanților li s-a alăturat Konstantinos Mitsotakis, fost premier de dreapta în perioada 1990-1993, în prezent în vârstă de 93 de ani. 

''Este o mare manifestație. Nu este o manifestație partizană, nici una de divizare, ci de unitate. Mesajul său este că Grecia rămâne în Europa'', a declarat fostul premier grec.