ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Wolfgang Schauble, ministrul de Finanțe al Germaniei, a propus înființarea unei taxe pe carburant în toate statele Uniunii Europene, pentru acoperirea cheltuielilor legate de primirea refugiaților.

Oficialul german nu a precizat însă la ce nivel ar trebui să se situeze această taxă.

”Dacă bugetele naționale sau bugetul european nu sunt suficiente, atunci să ne punem de acord pentru a introduce, de exemplu, o taxă pentru fiecare litru de benzină. Astfel, vom avea mijloacele pentru un răspuns european la problema refugiaților”, a spus Wolfgang Schauble pentru Süddeutsche Zeitung.

Oficialul german a adăugat că „soluționarea problemei nu ar trebui să eșueze din cauza unei limitări a fondurilor”. În 2014, peste un milion de refugiați au ajuns în Europa, majoritatea fiind primiți de Germania.

Propunerea acestuia a fost respinsă rapid de Julia Kloeckner, un lider al deputaților din partidul Angelei Merkel. Aceasta s-a declarat împotriva instituirii unei astfel de taxe.

”Nu se justifică pentru populație o astfel de taxă pentru că asta ar însemna ca cei care sunt proprietari de mașini să suporte plata facturilor pentru refugiați”, a precizat aceasta.