Armata siriană și aliații săi i-au alungat sâmbătă pe jihadiștii Statului Islamic (SI) din orașul Al-Qaraytan din provincia siriană centrală Homs, unde islamiștii au pierdut vaste teritorii în ultimele luni, transmit Reuters și AFP, preluând presa siriană oficială, scrie Agerpres.

Trupele siriene au preluat controlul asupra orașului simbolic Al-Qaraytan 'după ce au eliminat grupurile teroriste ale Daesh care se infiltraseră', a anunțat televiziunea de stat, folosind acronimul în limba arabă al SI.

Jihadiștii cuceriseră la începutul lunii Al-Qaraytan, oraș considerat multă vreme un simbol al coexistenței între musulmani și creștini în Siria.

Orașul Al-Qaraytan este situat la circa 100 km de antica Palmyra și la aproape 300 km de Deir Ezzor, unde se concentrează în prezent ofensiva armatei siriene împotriva SI.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.