ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata siriană și aliații săi i-au alungat sâmbătă pe jihadiștii Statului Islamic (SI) din orașul Al-Qaraytan din provincia siriană centrală Homs, unde islamiștii au pierdut vaste teritorii în ultimele luni, transmit Reuters și AFP, preluând presa siriană oficială, scrie Agerpres.

Trupele siriene au preluat controlul asupra orașului simbolic Al-Qaraytan 'după ce au eliminat grupurile teroriste ale Daesh care se infiltraseră', a anunțat televiziunea de stat, folosind acronimul în limba arabă al SI.

Jihadiștii cuceriseră la începutul lunii Al-Qaraytan, oraș considerat multă vreme un simbol al coexistenței între musulmani și creștini în Siria.

Orașul Al-Qaraytan este situat la circa 100 km de antica Palmyra și la aproape 300 km de Deir Ezzor, unde se concentrează în prezent ofensiva armatei siriene împotriva SI.