ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou succes major pentru administrația Trump,  într-un moment tensionat în SUA după toleranța zero afișată de președintele american în ceea ce privește imigrația. Curtea Supremă a SUA i-a dat dreptate președintelui Trump, care a decis să interzică intrarea în SUA a cetățenilor din șase țări musulmane, judecătorii stabilind că acesta nu este „un decret anti-musulman”, scrie site-ul Il Giornale.

Curtea Supremă a SUA oferă astfel o victorie definitivă președintelui american la sfârșitul unui lungi bătălii judiciare privind această măsură extrem de controversată, relatează AFP și Reuters.

Luată de majoritatea reprezentată de cei cinci judecători conservatori, decizia de marți ratifică decretul care interzice intrarea, în mod permanent, pe teritoriul SUA a cetățenilor din șase țări, majoritar musulmane.

În decizia înaltei curți, redactată de președintele său John Roberts, se arată că Donald Trump s-a folosit în mod legitim de prerogativele sale în materie de imigrație.

Textul în cauză este cea de-a treia versiune a unui decret care a provocat o undă de șoc la nivel mondial, fiind anunțat de Casa Albă pe 27 ianuarie 2017, la o săptămână după preluarea mandatului de către președintele Donald Trump.

Această ultimă versiune închide granițele Statelor Unite pentru circa 150 de milioane de persoane, cetățeni ai Yemenului, Siriei, Libiei, Iranului, Somaliei și Coreei de Nord. Ulterior, pe listă a fost adăugată și Venezuela.

Oponenții textului au denunțat un „decret anti-musulman”, o acuzație respinsă virulent de guvern.

Decizia Curții i-a înfuriat pe democrați: „Vom recupera valorile noastre", a afirmat senatorul New Jersey Cory Booker, în timp ce un alt senator democrat a afirmat că, deși decretul este constituțional „nu înseamnă că este corect”.