Departamentul Național de Sănătate a anunțat că a întrerupt toate cercetările interne care implică țesutul fetal, obținut prin avorturi. 

Programele externe deja demarate care folosesc țesut fetal și care primesc finanțare guvernamentală vor continua, însă orice cerere nouă de finanțare va necesita aprobarea unui consiliu consultativ de etică, a afirmat departamentul într-o declarație de presă, conform statnews.com.

„Promovarea demnității vieții umane din momentul conceperii și până la moartea naturală este una dintre prioritățile cele mai importante ale administrației președintelui Trump”, a afirmat HHS într-o declarație.

„Țesutul fetal a fost utilizat pentru o mare varietate de studii în SUA, încă din anii 1930, acesta fiind folosit la dezvoltarea mai multor vaccinuri și studii privind bolile genetice. 

Au existat îns reguli stricte în legătură cu modul în care țesutul fetal poate fi achiziționat și folosit

Decizia HHS reprezintă o victorie pentru activiștii anti-avort, care au descris utilizarea țesutului fetal drept un procedeu neetic. Oamenii de știință au apărat utilizarea lui, susținân că cercetările au fost esențiale pentru dezvoltarea de terapii care au salvat milioane de vieți. Dezvoltarea vaccinurilor împotriva poliomielitei, rubeolei, pojarului, varicelei, adenovirusului și a rabiei a avut la bază cercetările pe țesuturi fetale, la fel ca și descoperirea tratamentelor pentru artrita reumatoidă, fibroza chistică și hemofilia.

Potrivit presei americane, această decizie majoră a adminnistrației Trump ar avea ca scop obținerea sprijinului asociațiilor pro-viaț și a congregațiilor conservatoare evanghelice, fiind doar cea mai nouă măsură a unei politici guvernamentale bazate pe o viziune restrictivă asupra problemelor etice.
 
CNN nu putea rata ocazia de a comenta că președintele Trump s-a proclamat un „apărător ferm al sacralității vieții umane”, așa că a promovat diferite măsuri menite să contracareze „cultura morții”.
Departamentul de stat al SUA a decis, de, asemenea, sa sisteze orice tip de finanțare externă  pentru ONG-urile care finanțează organizații implicate, în orice mod (clinici, finanțare, lobby pro-avort), în industria avorturilor și va refuza orice colaborare cu astfel de ONG-uri. O altă acțiune a administrației
 
Trump are ca scop protecția lucrătorilor din domeniul sănătății care susțin că proceduri precum întreruperea de sarcină încalcă libertatea lor de conștiință sau pe cea religioasă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews