Departamentul Național de Sănătate a anunțat că a întrerupt toate cercetările interne care implică țesutul fetal, obținut prin avorturi. 

Programele externe deja demarate care folosesc țesut fetal și care primesc finanțare guvernamentală vor continua, însă orice cerere nouă de finanțare va necesita aprobarea unui consiliu consultativ de etică, a afirmat departamentul într-o declarație de presă, conform statnews.com.

„Promovarea demnității vieții umane din momentul conceperii și până la moartea naturală este una dintre prioritățile cele mai importante ale administrației președintelui Trump”, a afirmat HHS într-o declarație.

„Țesutul fetal a fost utilizat pentru o mare varietate de studii în SUA, încă din anii 1930, acesta fiind folosit la dezvoltarea mai multor vaccinuri și studii privind bolile genetice. 

Au existat îns reguli stricte în legătură cu modul în care țesutul fetal poate fi achiziționat și folosit

Decizia HHS reprezintă o victorie pentru activiștii anti-avort, care au descris utilizarea țesutului fetal drept un procedeu neetic. Oamenii de știință au apărat utilizarea lui, susținân că cercetările au fost esențiale pentru dezvoltarea de terapii care au salvat milioane de vieți. Dezvoltarea vaccinurilor împotriva poliomielitei, rubeolei, pojarului, varicelei, adenovirusului și a rabiei a avut la bază cercetările pe țesuturi fetale, la fel ca și descoperirea tratamentelor pentru artrita reumatoidă, fibroza chistică și hemofilia.

Potrivit presei americane, această decizie majoră a adminnistrației Trump ar avea ca scop obținerea sprijinului asociațiilor pro-viaț și a congregațiilor conservatoare evanghelice, fiind doar cea mai nouă măsură a unei politici guvernamentale bazate pe o viziune restrictivă asupra problemelor etice.
 
CNN nu putea rata ocazia de a comenta că președintele Trump s-a proclamat un „apărător ferm al sacralității vieții umane”, așa că a promovat diferite măsuri menite să contracareze „cultura morții”.
Departamentul de stat al SUA a decis, de, asemenea, sa sisteze orice tip de finanțare externă  pentru ONG-urile care finanțează organizații implicate, în orice mod (clinici, finanțare, lobby pro-avort), în industria avorturilor și va refuza orice colaborare cu astfel de ONG-uri. O altă acțiune a administrației
 
Trump are ca scop protecția lucrătorilor din domeniul sănătății care susțin că proceduri precum întreruperea de sarcină încalcă libertatea lor de conștiință sau pe cea religioasă.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.