ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul Statelor Unite a votat luni seară cu 52 de voturi pentru confirmarea judecătoarei Amy Coney Barrett drept următorul judecător asociat al Curții Supreme a Statelor Unite, marcând o schimbare spre dreapta a echilibrului de putere al justiției federale. Și o victorie a președintelui Donald Trump, care a propus-o.
 
Atfel, liderul de la Casa Albă ajunge la a treia nominalizare la Curtea Supremă în doar trei ani de mandat, cu exact o săptămână înainte de alegerile pentru un nou mandat.
 
Barrett o înlocuiește pe judecătoarea de stânga Ruth Bader Ginsburg după moartea acesteia, luna trecută. Republicanii din Senat s-au confruntat cu o presiune intensă pentru ocuparea postului vacant înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie, pe fondul unei opoziții intense din partea stângii, care a cerut ca scaunul să fie lăsat vacant pentru ca cel care câștigă alegerile să poată desemna viitorul judecător. 
 
 
Catolică, mamă a șapte copii, considerată un magistrat pro-viață, Barrett a fost membru al grpării Facultatea pentru Viață a Notre Dame. Ea este cunoscută și pentru că a semantat o  scrisoare publicată de Becket Law prin care critica promovarea contracepției in timpul administrației Obama și a realizat o reclamă în 2006 prin care declara „Noi ne opunem avortului la cerere și susținem dreptul la viață, de la fertilizare până la moarte”. 
 
 
Deși rămâne de văzut cum unii dintre actualii judecători numiți de republicani vor decide asupra unor probleme majore, cum ar legea Roe vs Wade, înlocuirea lui Ginsburg cu Barrett este recunoscută pe scară largă drept o schimbare semnificativă spre dreapta pentru Curtea Supremă. Iar conservatorii speră astfel să câștige in unele spețe în cazul în care Trump ar pierde în fața fostului vicepreședinte Joe Biden luna trecută, notează LifeSiteNews.