ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul sirian este la un pas să recâștige controlul asupra ultimului oraș rebel din regiunea Ghouta de Est, în apropiere de capitala Damascului, anunță BBC News.

Mass-media de stat a anunțat că membri ai grupării de rebeli Jaysh al-Islam au părăsit orașul Douma în autobuze, plecând spre orașul Jarablus, din nord.

Duminică, principalul aliat al guvernului de la Damasc, Rusia, preciza că Jaysh al-Islam a fost de acord cu o evacuare. Cu toate acestea, până acum nu a existat nici o confirmare din partea grupării.

Jaysh al-Islam a continuat să reziste după ce alte două facțiuni rebele - Faylaq al-Rahman și Ahrar al-Sham - au fost de acord luna trecută cu evacuarea din orașele aflate sub controlul lor, către provincia nordică Idlib, pe  care jihadiștii încă o controlează.

Peste 1.600 de persoane au fost ucise, iar alte mii rănite de când guvernul sirian și aliații lui au lansat o ofensivă, la mijlocul lunii februarie, pentru a prelua controlul în enclava Ghouta de Est, ultima fortăreață rebelă de lângă Damasc.