Guvernul sirian este la un pas să recâștige controlul asupra ultimului oraș rebel din regiunea Ghouta de Est, în apropiere de capitala Damascului, anunță BBC News.

Mass-media de stat a anunțat că membri ai grupării de rebeli Jaysh al-Islam au părăsit orașul Douma în autobuze, plecând spre orașul Jarablus, din nord.

Duminică, principalul aliat al guvernului de la Damasc, Rusia, preciza că Jaysh al-Islam a fost de acord cu o evacuare. Cu toate acestea, până acum nu a existat nici o confirmare din partea grupării.

Jaysh al-Islam a continuat să reziste după ce alte două facțiuni rebele - Faylaq al-Rahman și Ahrar al-Sham - au fost de acord luna trecută cu evacuarea din orașele aflate sub controlul lor, către provincia nordică Idlib, pe  care jihadiștii încă o controlează.

Peste 1.600 de persoane au fost ucise, iar alte mii rănite de când guvernul sirian și aliații lui au lansat o ofensivă, la mijlocul lunii februarie, pentru a prelua controlul în enclava Ghouta de Est, ultima fortăreață rebelă de lângă Damasc.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.