ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotografii cu diverse nuduri au fost aduse în școală de către un profesor de Arte pentru a le prezenta unor copii de clasa a V-a.

Dascălul a venit la oră cu o serie de cărți poștale cu lucrări de artă celebre, dintre care unele cu nuduri, menționând că scopul era „culturalizarea”. 

Când elevii de la clasa a V-a de la Lincoln Elementary School din SUA au început să chicotească la vederea lucrărilor „Female Nude/ Iris Tree" (1916), de Amedeo Modigliani, „L'Odalisque Brune/ Brown Odalisque" (1745), de François Boucher și „La Baigneuse Valpinçon/ The Valpinçon Bather" (1808), de Jean Auguste Dominique Ingres, profesoara Mateo Rueda le-a explicat că aceste tablouri reprezintă o importantă parte a istoriei artei, scrie b1.ro.

Situația a fost privită diferit de părinți. Unul dintre aceștia a chemat poliția și a acuzat-o pe profesoară că expune elevilor materiale „pornografice".