ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai cunoscut editor de ghiduri turistice din Franța, aceeasi echipă ce publică și "Guide du Routard”, ghiduri turistice existente în aproape fiecare gospodărie franceză, vine în ajutorul valului de imigranți cu un ghid în format inedit. 

"Hello” este o carte de 90 de pagini ce nu conține cuvinte. În schimb, aceasta prezintă imagini menite să acopere aproape orice necesitate sau dificultate cu care se poate confrunta un imigrant, informează France24.

Cartea are cinci parți ce acoperă: informații practice, cazare și adăpost, sănătate, mâncare și activități dintimpul liber. Imaginile au scopul de a-i ajuta pe imigranți dar totodată și pe localnicii cu care aceștia intră în contact.

Editorul susține că inițiativa sa reprezintă o reacție la "ezitările guvernanților” în fața crizei migrației cu care se confruntă Europa. "Conducătorii noștri sunt prea lași pentru a face într-adevăr ceva pentru acești oameni” a declarat Philippe Gloaguen, editorul șef al Guide du Routard pentru postul de radio France Info în urmă cu trei zile.

Deși Franța a acceptat de curând să primească un număr de 24000 de refugiați în următorii doi ani, conform cotelor parți impuse de Comisia Europeană, există voci care susțin că un număr și mai mare de migranți ar putea fi găzduit cu succes, luând în considerare angajamentul Germaniei de a găzdui de 30 deori mai mulți imigranți decât Franta.

Ghidul va fi publicat in 5000 de exemplare pentru început, costurile ridicându-se la 10000 de euro, sumă ce va fi suportată în egală măsură de către Le Routard și agenția de voiaj Voyageurs du Monde.  Acesta vafi distribuit imigranților gratuit.

Efortul celor de la Le Routard în ajutorarea imigranților nu este însă unul singular. Pentru cei conectați la un telefon inteligent, un cuplu maghiar, Enys Moses și Nina Kov, a dezvoltat InfoAid smartphone app pentru asociația maghiară Migration Aid. Aplicația este gratuită, disponibilă în șase limbi - engleză, arabă,farsi, maghiară, pashto și urdu-  și trimite utilizatorilor informații de ultimă oră cu privire la închiderea granțelor, legi în vigoare de pe teritoriul țării în care se află cât și procedurile necesare pentru cererea de azil. 

Cuplul maghiar susține că aplicația a luat naștere ca răspuns  la deficitul de informații oferite de către autorităti, informații uneori distorsionate în mod voit, referindu-se aici la încercarea autorităților, de la începutul acestei luni, de a-i convinge  pe imigranți să îmbarce într-un tren către Europa de Vest ce avea defapt ca destinație o tabără de refugiați de la periferia Budapstei.