ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondul Monetar Internațional urmează să îl înlocuiască pe actualul șef al misiunii FMI în Grecia, Rishi Goyal, cu românca Delia Velculescu. 

Românca Delia Velculescu, ”o persoană care are experiență în analizarea problemelor economiei grecești”, îl va înlocui pe actualul șef al misiunii FMI în Grecia, Rishi Goyal, scrie site-ul Greek Reporter, care citează cotidianul ”Kathimerini”. Conform cotidianului elen, Delia Velculescu este acum cea care va evalua situația financiară a Greciei, în numele FMI”. 
 
Delia Velculescu a fost în 2009 coautorul unei analize a FMI dedicată economiei Greciei, iar în 2013 a fost reprezentantul Fondului în echipa de creditori internaționali care a negociat pachetul de asistență financiară acordat Ciprului.

”Kathimerini” notează că actualul șef al misiunii Fondului Monetar Internațional în Grecia, Rishi Goyal, este acuzat de comportament rigid și intransigent în timpul negocierilor cu precedentul Guvern de la Atena.

Delia Velculescu lucrează la FMI de cel puţin 10 ani. În 2013, ea a fost numită șefa misiunii FMI în Cipru. Românca este economist-senior la departamentul pentru Europa al Fondului.