ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O școală confesională evreiască din Londra riscă să fie închisă de autoritățile britanice după ce a picat a treia inspecție consecutivă din partea Biroului de Standarde în Educație, Servicii și aptitudini ale Copilului (OFSTED), informează Jerusalem Post.

Motivele pentru care unitatea de învățământ nu trece testele oficialilor londonezi sunt legate de refuzul acesteia de a preda copiilor despre subiecte legate de fenomenul LGBT, inclusiv teoria schimbării de gen.

Școala de fete Vișniț, localizată în cartierul londonez Hackney, se adresează fetelor cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani, iar majoritatea elevelor au limba idiș ca limbă maternă. Materiile sunt predate în ambele limbi, 50% dintre acestea fiind seculare, iar restul țin de religia mozaică.

Conform ultimului raport publicat de Ofsted, școala încalcă legea Egalității din 2010, care obligă toate școlile britanice să învețe copiii despre o serie despre „caracteristici durabile” ale omului, inclusiv vârsta, rasa, sexul și orientarea sexuală.

Deși documentul admite că „proprietarii școlii cunosc necesitatea predării despre caracteristicile durabile, dar susțin că elevilor nu li se predă despre toate aceste caracteristici, mai precis cele legate de schimbarea de gen și orientarea sexuală”, notează sursa citată.

Pe scurt, susține OFSTED, elevii ar suferi de o înțelgere limitată a diferitelor stiluri de viață și parteneriate pe care indivizii le-ar putea alege în societatea de azi.

Deși este critic, raportul precizează totuși că elevii școlii „sunt bine motivați, au atitudine pozitivă față de învățat și reușesc să gândească pe cont propriu”.

Școala de fete Vișniț este una dintre cele șapte școli confesionale inspectate de OFSTED în spațiul a câteva săptămâni. Chiar dacă școlile confesionale nu sunt obligate să urmeze programa națională a școlilor de stat, sunt obligate să adere la aceleași standarde în ceea ce privește educația sexuală, norme emise de Ministerul Educației și de OFSTED.

Jerusalem Post publică reacția lui Gill Robbins, reprezentant al grupului Creștini pentru Educație:
 „ OFSTED și-a dezvăluit adevăratele obiective. Nu contează cât de bună e școala ta în orice altă privință - refuzul de a educa copii foarte mici despre schimbarea de gen va duce la închiderea unității”.

Neil Levitan, directorul de programe al unui ONG LGBT evreiesc, susține că școlile trebuie să facă totul pentru elevii LGBT.

„Fiecare instituție evreiască, în special cele care se ocupă cu educația celor mici, așa cum sunt școlile, trebuie să găasescă o cale că tinerii LGBT+ se simt în siguranță și iubiți, și să creeze o lume unde nimeni nu trebuie să aleagă între identitatea lor israelită și cea LGBT”, a declarat el pentru Jerusalem Post.

La rândul său, reprezentanții OFSTED au spus că „standardele noastre promovează valori britanice fundamentale, precum democrația, statul de drept, libertatea individuală și respectul, precum și toleranța față de cei cu alte credințe și valori”.
 
Școala pentru fete în cauză are 212 eleve care plătesc o taxă anuală de 5.200 de lire de persoană.