ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Centre for Responsive Politics, entitate non-profit care analizează încrengăturile dintre lobby și politică, a publicat lista politicienilor americani finanțați de magnatul de origine maghiară George Soros.

Influența lui George Soros asupra politicii americane este bipartizană și ii privește atât pe democrați cât și pe republicani. Pentru americani nu mai e niciun secret faptul că, în ultimii ani, Soros a pompat bani frumoși în ambele tabere politice de pest Ocean, prin cunoscutul Soros Fund Management. 

Așa cum reiese din analiza celor de la Center for Responsive Politics, entitate apartidică, cu sediul la Washington, care de ani buni analizează legăturile dintre lobby și politică, precum și repercusiunile donațiilor asupra alegerilor, există numeroși exponenți, atât în tabăra republicană cât și în cea democrată, care au primit bani de la Soros Fund Management. Adică de la firma fondată în 1969 de speculatorul financiar de origine maghiară, una dintre cele mai importante și profitabile societăți din sectorul investițiilor "hedge fund” și care în prezent este prezidată de fiul lui George Soros, Robert Daniel Soros.

În total, Soros Fund Management a plătit 36 de milioane de dolari în conturile candidaților republicani înscriși la alegerile prezidențiale din 2016.

Deși această sumă pălește pe lângă cea pe care au primit-o democrații, este interesant cum se manifestă influența lui Soros în interiorul partidului Republican. Și mai interesant este profilul candidaților aleși pe sprânceană de Soros pentru a primi acești bani:toți sunt pro amnistie, utra-liberali și, mai presus de toate, anti-Trump.

Cel mai important beneficiar al acestor bani este președintele Camerei Reprezntanților, Paul Ryan, care s-a remarcat încă din campanie ca unul dintre cei mai vocali și cei mai războinici politicieni anti-Trump. Potrivit Center for Responsive Politics, Ryan ar fi primit din fondul familiei Soros aproximativ 10 milioane de dolari în mai 2016.
 
Viziunea lui Paul Ryan este foarte aproape de cea a „societății deschise” a lui Soros, președinte al Open Society Foundations: Nu granițelor, globalizare cât cuprinde și dacă se poate fără reglementări.

Un alt politician republican răsplătit de Soros Fund Management în 2016 este senatorul  Lindsey Graham, care, în 2016, a primit nu mai puțin de 3 milioane și 500 de mii de dolari. Purtătorul său de cuvânt a negat însă orice dolar pe care l-ar fi primit senatorul de la Soros, precizând că a fost vorba de donații private, care au venit din partea unor angajați ai Soros Fund Management".

De pe această listă nu putea lipsi congresmanul  John McCain, unul dintre cei mai înverșunați opozanți ai lui Donald Trump din interiorul partidului Republican, care, la alegerile prezidențiale din 2008, când l-a avut ca adversar pe democratul Barack Obama, a primit 2 milioane și 5 sute de mii de dolari din partea Soros Fund Management". În campaniile precedente, senatorul de Arizona ar fi încasat bani direct de la George Soros.

Center for Responsive Politics susține că banii lui Soros au mai ajuns și la senatorii Marco Rubio și John Kasich și la ex guvernatorul Floridei, Jeb Bush. Fiecare ar fi primit 2 milioane și 700 de mii de dolari. Singurii republicani susținători ai președintelui Trump care au primit bani de la  Soros Fund Management sunt senatorii Ron Johnson, Chuck Grassley Dan Donovan și Ed Royce.